Naam :
Web URL :
Message :
:) :( :D :p :(( :)) :x

Powered by Blogger

zaterdag, april 08, 2006

Het hoe en waarom (door dre)


Waarom een huis in Frankrijk?
Na zo'n 30 jaar regelmatig op vakantie naar diverse landen te zijn geweest en met het oog op mijn pensionering, het vollopen van nederland, op zoek naar een laatste rustplaats in Frankrijk.

Waarom Frankrijk?
De bewoners, de taal (mooi om te horen, maar verder zeer moeilijk) de omgeving, de ruimte en de betaalbaarheid. Extra punt voor Frankrijk was de verhuizing van onze oudste dochter met de kleinkinderen naar Frankrijk, niet dat het dan geen Frankrijk was geworden, maar waarschijnlijk wel een ander streek als Bretagne. Daar waren we nl nog nooit geweest. In 30 jaar hebben we heel Frankrijk gezien van noord naar zuid en van oost naar west, maar Bretagne hebben we altijd overgeslagen, waarschijnlijk omdat we er later zouden gaan wonen.

wil je meer? er is meer!! klik op leesverder hieronder


Waarom nu al?
De huizenprijs was vorig jaar erg hoog, het dorp waar we woonden, (Doorn) vergrijsde zienderogen en ook het kakgehalte werd zeer hoog. Onze jongste dochter woonde en woont nog steeds in Arnhem en i.v.m. de diverse gratis vakanties van mijn werk, hebben we besloten om in arnhem een huis te gaan kopen. Dit heeft vorig jaar augustus plaats gevonden. Het probleem was dat we nu het restant nog op moesten maken. Na zo'n 2 a drie jaar de huizenprijs in frankrijk gevolgd te hebben, deze stijgt jaarlijks, hebben we besloten dat het nu tijd is om wat te kopen. Het duurt waarschijnlijk nog zo'n vijf jaar tot mijn pernsionering, maar hebben is hebben.

Waarom dit huis?
De ligging, de grond en uiteraard de gebouwen en ruines zelf. Mijn hobby is bouwen, verbouwen en vooral alles zelf doen. Een nieuw huis gruwen we van (vorig huis was 100 jaar oud), dus werd het dit huis van ca 200 jaar oud. Uiteraard hadden we ook een gedeeltlijk gerenoveerd huis kunnen kopen. het nadeel daarvan is dat delen reeds verbouwd zijn en dat doe je niet zo gauw opnieuw.

Waarom geen verhaal over de zoektocht of de makelaars?
Het gaat over ons huis in franrijk en er zijn genoeg sites waar je alles kan lezen over huizen, makelaars en problemen die je kan krijgen. Wat ik echter wel adviseer, trek je eigen plan weet wat je kan en wil en laat je niet gek maken. Wij hebben het huis via een notaris gevonden en bekeken. Gaat alles goed en naar wens dan zullen we zeker een link naar het notariskantoor op de site zetten, maar eerst aven afwachten. Tot nu toe gaat alles voorspoedig en is de service voortreffelijk.

Dre
P.S.
dit is mijn verhaal, maar ik denk dat Win er redelijk hetzelfde over denkt.

Comments on "Het hoe en waarom (door dre)"

 

post a comment